Lekker Duurzaam

Verpakkingsvrije aankopen

Elke fles maakt een verschil

Bij VomFASS is het ons doel om zo veel mogelijk afval te voorkomen. Dit doen we in onze winkel door verpakking vrije aankopen aan te bieden, met een “bring-your-own-bottle” concept.

Maar dit is voor zakelijke klanten natuurlijk niet handig. Daarom hebben we een speciale retour service opgezet voor al onze zakelijke klanten in de regio. Zo worden onze klanten ontzorgd, terwijl we gezamenlijk zorgen voor minder afval. Zo is de duurzame keuze altijd de makkelijkste keuze!

Minder grondstoffen = minder afval = minder kosten

Dus iedereen wint. 

Regio Den Haag + 25km

Natuurlijk bieden we deze service het liefst aan al onze klanten! Maar helaas is dat nog niet mogelijk. 

Op dit moment zijn er nog niet voldoende partijen in de Nederlandse markt die een retour-distributie hebben ingericht, waar wij gebruik van kunnen maken. Daarom hebben we ervoor gekozen om dit zelfstandig te doen. 

 

Dit betekent dat je altijd een VomFASS medewerker aan de deur krijgt om je bestelling af te leveren, en de gebruikte flessen mee retour te nemen. Gezellig toch? 

Deze service bieden we voorlopig enkel aan in ons verzorgingsgebied – die ongeveer 25km rondom Den Haag beslaat. 

Hoe het werkt

1. Maak een account aan

Meld je aan om een account te maken. Dit is volledig vrijblijvend. Met een account heb je toegang tot de B2B prijzen, en kan je op factuur bestellen. 

Als je in de regio woont, nemen we contact met je op om te vragen of je gebruik wil maken van ons navul-systeem. 

2. Bestellen

Kies de hoeveelheid die jij prettig vindt. Een luxe 5 liter vat is bijvoorbeeld geschikt voor een open keuken, waarbij je zelf kan aftappen. Maar de glazen flesjes zijn beter geschikt voor klein gebruik,  cadeaus en doorverkoop.

In de webshop zie je de ‘lekker duurzame’ prijzen, die gelden bij navullen.  Zo zie je direct wat de duurzame keuze je oplevert. 

3. Bezorgen & recylen

We maken een afspraak voor bezorging. Elke bestelling vanaf 250 euro wordt kosteloos aan de deur bezorgd. 

Leg de gebruikte flessen vast klaar voor de afspraak. Deze kan je namelijk aan de bezorger meegeven. 

De bezorger telt de flessen, en brengt deze in mindering van de factuur – welke je pas na de bezorging ontvangt. 

Veelgestelde vragen

Om gebruik te maken van onze navulservice, koop je eerst de flessen of vaten die je wil navullen. De kosten hiervoor verschillen per eenheid. De flessen kosten €5,- per stuk, en de vaten variëren van €50 tot €250 euro, afhankelijk van het type vat (hout, keramiek of glas). 

Voor dit bedrag mag je deze producten oneindig vaak bijvullen. Je hebt dus nooit extra kosten voor transport of reiniging. 

Bij elke bestelling worden standaard de lege flessen op de factuur opgenomen. Dus als jij 4 flessen koopt, zal het 4x €5,- op de factuur als “navulfles” komen te staan. 

Vanaf de tweede bestelling kun je lege flessen inleveren. De bezorger registreert het aantal lege flessen, en brengt het in mindering op je factuur. Voor elke lege fles krijg je weer €5,- terug. Deze worden direct in mindering gebracht op je factuur. Je hoeft dus nooit iets voor te schieten. 

Na levering ontvang je de definitieve factuur per e-mail, waarbij de geretourneerde flessen in mindering zijn gebracht. Betaling van deze factuur kan je binnen 14 dagen voldoen, terwijl je dus al direct van je producten kan genieten.

Nee, helaas nog niet. We zijn nu begonnen in regio Den Haag (+25km), en hopen later te kunnen uitbreiden naar de hele Benelux. 

Jazeker! Wij bezorgen door heel Nederland, België en Luxemburg. 

Het verzorgingsgebied is enkel van toepassing op de retourservice. Voor deze verpakkingsvrije aankopen bedienen we momenteel regio West Nederland. Maar we hopen snel te kunnen uitbreiden naar een groter gebied. 

Bestellen buiten deze regio is dus gewoon mogelijk. Maar… We komen we de lege flessen nog niet bij je ophalen. 

Nee, we willen niemand verplichten. 

Uiteindelijk geloven wij dat dit systeem voor alle deelnemers interessant is, omdat wij de mindere grondstoffen direct kunnen doorberekenen. 

Als je echter liever geen gebruik wil maken van de retour service, dan kunnen we dit vastleggen in je account. 

Ja! Alle bestellingen bij vomfass-b2b zijn op factuur, met een betalingstermijn van 14 dagen. 

Bij het plaatsen van elke bestelling staan standaard de lege flessen op de factuur opgenomen. Dus bij aankoop van 4 flessen zal er bijvoorbeeld 4x €5 ‘navulfles’ op de voorlopige factuur staan. 

Deze factuur wordt echter pas definitief gemaakt na levering, wanneer de bezorger heeft ingevuld hoeveel lege flessen je retour hebt gegeven. Als je bijvoorbeeld ook 4x lege flessen teruggeeft dan zullen de volledige 4x €5 aan fleskosten komen te vervallen. 

Betalen doe je binnen 14 dagen na ontvangst definitieve factuur. 

Nee, niet helemaal. 

Bij statiegeld kan je de flessen altijd inleveren, om er statiegeld voor terug te krijgen. 

Bij VomFASS koop je onze navulbare flessen, maar zonder statiegeld principe. We bieden in plaats daarvan de service dat deze flessen oneindig vaak mogen worden bijgevuld – hierbij nemen wij de kosten voor  reinigen en retourneren op ons. 

Je kan dus geen lege flessen inleveren voor ‘statiegeld’. 

Dus als jij de flessen na een paar keer liever als bloemenvaas gebruikt, dan kan dat natuurlijk ook! 😉

neem contact met ons op via ons contactormulier